Eco-Aqua - Siguranta sporita prin clorinare apa cu produse de curatare si dezinfectare piscine si apa potabila
Dezinfectia apei este cea mai folosita metoda de pana acum in vederea imbunatatirii apei potabile, dar si apei din piscine, bazine si bazine de apa.

Atunci cand vorbim despre procesul de clorinare apa, vorbim despre implicarea unei tehnologii foarte complexe.

Eco Aqua propune o gama completa de produse destinate procesului de clorinare apa, printre care pompe dozatoare si sisteme de clorinare de inalta calitate.

Utilizate in mod corect, acestea asigura necesarul de apa potabila de calitate, efortul fiind minim – instalarea si supravegherea dispozitivului.

Produse de clorinare apa de la Eco-Aqua.ro - Despre dezinfectia apei si tehnologiile utilizate

Dezinfectia apei consta in neutralizarea sau distrugerea bacteriilor si virusurilor prezente in apa, indiferent ca ne referim la apa de baut sau apa din bazine.

Cel mai simplu si eficient sistem este cel de clorinare apa, a carui actiune este de lunga durata. Mai exact, se adauga hipoclorit de sodiu in apa si se lasa sa actioneze aproximativ 30 de minute, cantitatea fiind stabilita in functie de volumul apei.

In urma actiunii agentului de dezinfectie, sunt efectuate teste de clor pentru a se stabili daca valorile obtinute sunt corecte.

Astfel,  specialistii tolereaza o valoare de 0.2 – 0.5 mg/l clor rezidual liber aflat in apa pentru piscine si bazine de apa si 0,1 – 0,4 mg/l pentru apa de la robinet.

Cum se desfasoara procesul de clorinare apa? - Pompe dozatoare clor de la Eco Aqua

Pentru a introduce in mod controlat hipocloritul de sodiu in apa ce urmeaza a fi tratata, se folosesc pompe dozatoare automate pe care le puteti gasi la Eco Aqua, precum si alte echipamente speciale, asa cum sunt debimetrele cu impulsuri (prin care se stabileste debitul apei si cantitatile necesare de clor).

Aceasta metoda de clorinare apa este utilizata pentru tratarea si potabilizarea apelor ce ajung la consumatori, pentru dezinfectia apelor din jacuzzi, piscine, bazine de inot si desigur, pentru dezinfectia apei folosite in gospodarii.

Clorinare apa - Retele de alimentare in orase si localitati – Metode complexe si sigure

In unele situatii, asa cum este cea de potabilizare a apelor consumate de populatie, procedeul de clorinare apa nu este suficient.

De aceea, procesul este mai complex si consta intr-o prima etapa de clorinare, dupa care apa trece printr-un filtru de carbune activat, ultima etapa fiind o alta doza de clor menita sa elimine bacteriile si virsurile ce s-ar putea dezvolta in drumul sau prin retea catre consumator.

La toate acestea se adauga si filtrarea de sedimente, apa fiind numai buna de utilizat si baut.

Eco Aqua are grija de calitatea apei de consum – Dispozitive clorinare apa de calitate superioara

Alegerea unui dispozitiv de clorinare apa trebuie sa fie realizata cu responsabilitate, intrucat apa infestata poate cauza probleme grave de sanatate sau chiar deces.

Eco Aqua sustine eforturile de tratare si potabilizare a apelor, cu produse si sisteme de clorinare apa moderne si eficiente, ideale atat pentru instalatiile de alimentare cu apa, cat si pentru piscine si alte rezervoare.